Bransjens kamp under COVID-19

Det er krisetider for bransjen og våre medlemmer.

BFSP og allierte jobber på spreng etter løsninger i denne tøffe tiden. Det at en rekke arrangementer nå forbys, er noe samtlige medlemsbedrifter sliter noe voldsomt med. Den smittemessige strategien med å dra dette ut i tid er forståelig, men det er dessverre også den sikreste måten å garantere konkursen til mange av bransjens bedrifter.

I går samlet jeg inn tall for å få en viss ide på hva bransjen taper eller vil tape i omsetning denne perioden. Det er vanskelig å forutsi faktiske tap for bransjen da det kontinuerlig kommer inn nye kanselleringer, og med kun 25 bedrifter tatt med i betraktningen. Men estimert tap av omsetning for mars-april ligger allerede på over 100 mill. Noen av bedriftene har også fått kansellerte oppdrag fram til sommeren, og tap omsetning t.o.m. juni vil trolig ligge på minst 250 mill. Igjen – dette er kun et estimat og gjelder bare de 25 bedriftene som har svart. Dette bør tilsvare et særskilt krisetiltak. 

Myndighetene har makten og midlene. Vi har ropt høyt, og skal fortsette å rope. Målet er at de forstår konsekvensene av å ikke bidra, og tilbyr bransjen vår den hjelpen vi trenger. Vi er helt avhengige av at myndighetene trår til nå.

Styreleder Marius Widerøe har allerede snakket vår sak på TV2 Nyhetene uken som gikk. I kveld fortsetter TV2 kampen videre med bransjen, da nok en reportasje vises på kveldens nyhetssendinger. Widerøe vil etter beste evne slå et slag for bransjen- og frilansernes sitasjon. Omtrent samtlige av medlemsbedriftene har dessuten meldt seg inn i Hovedorganisasjonen Virke, som nå også vil tale vår sak. 

La oss håpe vi når igjennom til statsministeren og resten av politikerne. La oss håpe de skjønner alvoret. 

Mvh, Carolin Molina Rustad