Restriksjonsfritt bransjetreff

Tre dager etter gjenåpningen tok 59 deltagere fra hele Norge turen til vakre Trondheim. Håpet om at samfunnet skulle åpne opp innen konferansedagen har vært til stede gjennom planleggingsperioden. Vi ønsket så inderlig at årets konferanse først og fremst skulle være en markering på at krisen er over! Så da nyheten om gjenåpning kom var gleden stor og planen klar: Dette måtte feires. 

Men først konstruktiv tenking. Det er viktig at vi nå legger en plan for tiden fremover. Sammen. Pandemien er nesten historie og gjenåpningen et faktum, så hvordan skal vi ta tak i den nye hverdagen på best mulig måte? Vi startet konferansen med å dele oss inn i grupper og diskutere utfordringer og erfaringer fra de siste 18 månedene. Vi rundet av med å tenke konstruktivt og fokusere på løsninger.

Medlemmer lytter øre mens Rhiannon Hovden Edwards, Linnea E. Svensson og Marianne Meløy holder innlegg. I pausene fikk utstillere fra blant annet Bright Norway, Litenordic og Scandec Systemer besøk.

Etter lunsj fikk medlemmene en oppdatering av Virke på hvor vi ligger an i løypa hva gjelder den fremtidige fagskoleutdannelsen for teknikere. Rhiannon Hovden Edwards (leder for kultur og opplevelser) og Tormod Skjerve (seniorrådgiver) fortalte om prosessen; hva som er gjort og hvordan de har jobbet. Da de åpnet for dialog med salen uttrykte flere at BFSP bør ha en finger med i spillet, da en stor del av utdannelsen vil foregå i praksis hos våre medlemsbedrifter.

Hovden Edwards ble værende og holdt et kort innlegg om tariff. Hvorfor tariffavtale? Hvor kommer tariffavtalekravet? Hva skjer når en tariffavtalen er opprettet? Hun forklarte Virkes tariffstrategi og hvordan de samarbeider med Creo om en avtale i et såkalt «tarifftomt rom».

Det er blitt mer og mer fokus på bærekraftige og grønne tiltak i kulturfeltet. Vi var heldige å få prosjektleder for «Grønt Veikart», Linnea E. Svensson, til å forklare hva veikartet dreier seg om. Deretter ga hun tips på hvordan vår bransje kan gå over til en grønnere produksjon. Etter dialog med salen kom vi fram til konkrete tiltak på hvordan sceneteknisk bransje kan redusere klimaavtrykket.

God stemning hos utstillerne Prostage, Atendi, Lydrommet, Rubicon, Malmbergs Elekstriske og Trondheim Lyd i pausene.

Så var det tid for å senke skuldrene. Starte den etterlengtede markeringen. Og hvem bedre til å få i gang stemningen enn Trondheims egne Marianne Meløy? Med et forrykende kåseri skøyt skuespilleren startskuddet for en ny restriksjonsfri hverdag i sceneteknisk bransje!

Fra festmiddagen senere på kvelden.
Hege Strand fra Trondheim Lyd viser stolt frem byen sin!

Vil gjerne rette en stor takk til alle utstillerne som tok turen:

Lydrommet, Litenordic, Scandec Systemer, Atendi, Rubicon, Bright Norway, Malmbergs Elektriske, Prostage og ikke minst Trondheim Lyd! Sistnevnte sto også for lunsj og en strålende turistrunde for deltakerne dagen derpå.

Takk for denne gang!